Sahaja Yoga la Congresul Mondial de Medicină Integrată de la Colombo

Sahaja Yoga la Congresul Mondial de Medicină Integrată de la Colombo, Sri Lanka

Organizat de Institutul Internațional de Medicină Alternativă și The Open International University for Complementary Medicines (OIUCM), al 49-lea Congres Mondial de Medicină Integrată s-a desfășurat în perioada 12-14 noiembrie 2010, la Colombo, Sri Lanka.

Obiectivul celor două instituții asociate este de a realiza un mod de abordare holistic în îngrijirea sănătății, prin integrarea științelor medicale la nivel mondial, pentru a satisface nevoile publicului.

Peste 700 de delegați din peste 100 de țări au participat la această conferință de prestigiu. OIUCM, profilată pe științele medicale naturale, tradiționale și complementare, a explorat importanța acestora în îngrijirea sănătății, inclusiv a metodelor de vindecare confirmate de cercetare, precum și vindecarea spirituală. Această organizație internațională a fost formată în 1962, în concordanță cu obiectivele politicii Organizației Mondiale a Sănătății. Până în prezent, peste 165 de mii de studenți din peste 120 de țări au absolvit cursuri de medicină complementară. În ultimele decenii, OIUCM, în afiliere cu Institutul Internațional de Medicină Alternativă, a organizat training-uri, simpozioane și congrese mondiale în peste 120 de țări de pe cinci continente.

Prof Dr. Sandeep Rai, Director de Cercetare și Dezvoltare al Centrului Internațional Sahaja Yoga de Cercetare și Sănătate din Mumbai, profesor și șef al Departamentului postuniversitar de Medicină din cadrul Institutului MGM de Științe Medicale din Mumbai, India, a prezentat în prestigioasa Sală internațională de Conferințe Bandaranaike Memorial o comunicare științifică privind „Efectele Sahaja Yoga în reducerea stresului și asupra bolilor legate de stres”.

Comunicarea sa a cuprins cercetări de pionierat asupra metodei Sahaja Yoga efectuate la Colegiul Medical Lady Hardinge din New Delhi, sub îndrumarea Prof. Umesh C. Rai, precum și noi cercetări efectuate la Centrul Internațional Sahaja Yoga de Cercetare și Sănătate din Mumbai, în ultimii 5 ani.

Prezentarea a fost urmată de o proiecție de diapozitive, menită să expună pe scurt contribuția adusă de doamna Shri Mataji Nirmala Devi – fondatoarea Sahaja Yoga – științei medicale și păcii mondiale, și pentru care este privită drept cea mai importantă personalitate științifică și spirituală mondială a timpurilor prezente.

După prezentare, Prof Sandeep Rai a inițiat o sesiune de Realizare a Sinelui, la care sute de doctori din audiență au efectuat experimentul activării spontane a energiei Kundalini.

A doua zi, Dr. Sandeep Rai și Dr Madhur Rai, medic principal și CEO al Centrului Internațional Sahaja Yoga de Cercetare și Sănătate din Mumbai, au condus un workshop special. Acesta a debutat cu o introducere în Sahaja Yoga a Prof Dr. Sandeep Rai. Au fost prezentate personalitatea doamnei Shri Mataji Nirmala Devi, munca și realizările sale extraordinare de trezire spirituală a întregii umanități, vreme de mai bine de 40 de ani, titlurile academice, premiile și distincțiile conferite de mai multe organizații internaționale sau de către demnitari – președinți, prim-miniștri și guvernatori – din întreaga lume.

Dr. Madhur Rai s-a referit apoi la sistemul subtil, energia Kundalini, chakre și calitățile lor, în fața unei audiențe internaționale deosebit de interesate, care a dorit să reia experimentul de Realizare a Sinelui condus de Dr. Madhur Rai în încheierea workshopului.

La întâlnirea de la Colombo, secretarul general și președintele conferinței OIUCM, profund impresionat de filozofia și metoda Sahaja Yoga, l-a invitat pe Prof. Dr. Sandeep Rai să se alăture altor distinși profesori la prestigioasa Open International University for Complementary Medicines din Colombo. Dr. Rai a fost invitat special pentru a îndruma studenții doctoranzi. OIUCM s-a arătat de asemenea interesată de lansarea unei colaborări în domeniul cercetării cu Centrul Internațional Sahaja Yoga de Cercetare și Sănătate din Mumbai.

Similar Posts