Omagiu Mamei Sfinte Shri Mataji Nirmala Devi

D.C. News

Cei peste 1000 de sahaja yoghini din România îi aduc un adânc omagiu Mamei Sfinte Shri Adi Shakti Shri Mataji Nirmala Devi – fondatoarea Sahaja Yoga, Cea care a ales la 23 februarie 2011 să părăsească această lume, după o perioadă de retragere în tăcere de câțiva ani.

Ei o consideră a fi cea mai importantă personalitate spirituală deschizătoare de drumuri din istoria lumii, Cea care a permis căutătorilor Realității de pretutindeni atingerea unui nivel superior de conștiință, cel promis de Scripturi, pe care le-a împlinit prin munca și venirea Sa. Shri Mataji a adus Umanității Epoca Mamei, în care transformarea spirituală se produce la nivel de mase, prin trezirea conștiinței reziduale interioare, printr-un experiment concret, perceput la nivelul sistemului nervos central. Ea a acordat cu iubire și compasiune necondiționate tuturor căutătorilor experiența Realizării Sinelui, a sfătuit, a mângâiat și a salvat.


India, Anglia și Italia au fost principalele țări de reședință, binecuvântate de prezența Sa, dar a călătorit neobosit pe cele cinci continente pentru a aduce căutătorilor darul Său, oferind tuturor cheia pătrunderii în lumea interioară. Scurt istoric al vizitelor și conferințelor lui Shri Mataji Nirmala Devi în România:

Peste 20 000 de români și-au primit renașterea spirituală cu prilejul conferințelor publice susținute de Shri Mataji în România, între anii 1990 și 1996.

În timpul vizitelor la București, în perioada 1992-1996, Domnia Sa a locuit la Palatul Elisabeta, devenit în acei ani loc sacru de pelerinaj pentru discipolii din România și oaspeții de peste hotare.

1990 • 16 și 17 octombrie: Conferințe Publice la Sala Palatului; Miercuri 17 octombrie: Conferință de presă la Sala Palatului și interviu pentru Televiziunea Română.

1992 • 21 iulie: Conferință publică, Sala Polivalentă; • 22 iulie: Vizitarea Expoziției de Sahaja Yoga de la Muzeul Național de Istorie; • 25 octombrie, Timișoara: Celebrarea Festivalului Diwali, cu participare internațională;

1993 • 7 septembrie: Conferință publică, Sala Polivalentă, București;

1994 • 2 septembrie: Conferință publică, Sala Polivalentă;

1995 • 1 august: Conferință publică, Sala Polivalentă; • 2 august: Conferința medicală, Universitatea Ecologică București. Shri Mataji a fost distinsă cu diploma de „Doctor în științe cognitive”.

1996 • 9 iulie: Conferință publică, Sala Polivalentă.

În discursurile Sale publice din România, Shri Mataji Nirmala Devi s-a referit la calitățile spirituale deosebite ale românilor:

I-am întrebat ce înseamnă București. Mi-au spus că Bucur înseamnă « bucurie ». Dacă aceasta este starea de bucurie (starea obținută după experiența Realizării Sinelui, n.tr.), voi o puteți obține foarte ușor.

Conferință publică, Sala Polivalentă – București, 21 iulie 1992

România pare a fi o țară deosebit de auspicioasă și sfântă. Ramana, în sanscrită, înseamnă « a te bucura de beatitudinea Divină ».

Conferință publică, Sala Polivalentă – București, 7 septembrie 1993

Se pare că România este un loc special, în care există atât de mulți căutători ai Adevărului. Și ei sunt foarte profunzi și sinceri în căutarea lor. Nu știu, dar oamenii din România sunt realmente deosebit de sensibili față de spiritualitate.

Conferință publică, Sala Polivalentă – București, 1 august 1995

Cred că există un fel de atmosferă muzicală în România. Pentru că, atunci când voi cântați, de asemenea, aveți un acord foarte melodios, asemenea muzicii celeste, care a fost cântată cu mult timp în urmă; cred că acea muzică a revenit în România.

Se spune că muzica pe placul lui Dumnezeu era interpretată de gandharvas și găsesc că acei gandharvas sunt doar în România. Dacă Nabhi Chakra (a planetei Pământ, n.tr.) este Marea Neagră și Atena a trăit în Grecia, atunci toată această zonă trebuie să fi fost cea descrisă drept « Ceruri » în India. Și probabil, în vremurile de demult, oamenii din România sau din Grecia îi cântau laudă lui Dumnezeu.

Se pare că acești mari gandharvas s-au născut din nou în țara voastră. Cuvântul Ramana, în sanscrită, înseamnă « cei care se bucură de viața spirituală ». Dacă numele de România vine de la acest cuvânt, pot vedea limpede cum voi vă bucurați de viața spirituală.

Seară de muzică indiană – București, 2 august 1995

Shri Mataji a acordat o atenție deosebită muzicienilor români sahaja yoghini, oferindu-le burse de studiu în domeniul muzicii clasice indiene la Academia „P.K. Salve” din Nagpur, India.

Despre Asociația SAHAJA YOGA – ROMÂNIA

Asociația „SAHAJA YOGA – ROMÂNIA” a luat ființă în ianuarie 1991, cu un număr de 22 de membri fondatori.

Astăzi Sahaja Yoga este practicată în România de peste 1000 de persoane din 49 de orașe, în 37 dintre acestea fiind organizate cursuri gratuite de inițiere.

Sursa: DCNews Team / 04 Martie 2011 / 15:05

Similar Posts