Aspectele medicale ale meditației Sahaja Yoga explicate de Prof. Dr. Umesh C. Rai

Realitatea.ro

O bună parte din efectele benefice ale practicilor Yoga se bazează pe o formă sau alta de relaxare progresivă. Conform unei prezentări a Sahaja Yoga ținută de Institutul Național de Sănătate (NIH) Bethesda, Maryland, SUA, Dr. Umesh C. Rai, un renumit medic fiziolog din India, a revelat o metodă de meditație simplă dar demonstrată științific, cunoscută sub numele de Sahaja Yoga. Acesta afirma ca vindecarea astmului bronhic, a hipertensiunii și a cancerului începe cu propria noastră energie.

Prezentarea domnului Dr. Rai a detaliat modul în care meditația Sahaja Yoga și curățarea centrilor energetici subtili pot preveni și vindeca hipertensiunea și Ischemia Cardiacă, Astmul bronhic, epilepsia idiopatică, migrenele și o mulțime de alte boli psihosomatice. Vorbind despre rolul Sahaja Yoga în tratarea cancerului, prof. Rai a spus că meditația Sahaja Yoga întărește sistemul imunitar și prin aceasta poate preveni apariția cancerului la ființele umane. Multe cazuri de cancer au fost tratate și durata de viață a pacienților cu cancer a fost prelungită față de un grup unde Sahaja Yoga nu a fost disponibilă.

Prof. Rai tratează cazuri de boli incurabile din toată lumea la Centrul Internațional de Cercetare si Sănătate (International Research and Health Center) din Mumbay, India cu un succes remarcabil. Centrul este unic în lume prin diagnosticarea și tratarea pacienților prin Conștiința Vibratorie, o înțelegere subtilă dezvoltată prin meditația Sahaja Yoga, a energiilor care stau la baza funcționării diferitelor sisteme ale corpului. Prof. Rai a arătat de asemenea o înregistrare video cu interviuri acordate de pacienți din SUA, Marea Britanie, Mexic, Germania, Brazilia, Rusia, India, etc. care fuseseră tratați la acest centru și au fost vindecați.

Sahaja Yoga, care a fost fondată în 1970 de Dr. Shri Mataji Nirmala Devi, trezește o energie primordială aflată în stare latentă la baza coloanei vertebrale cu scopul vindecării minții, a corpului și a spiritului. Programul de meditație zilnică de zece minute este practicat în prezent în peste 150 de țări cu rezultate clinice spectaculoase.

„Aceasta este o descoperire importantă în tratarea bolilor psihosomatice și, mai important, este un pas culminant în evoluția noastră spirituală către o conștiință cosmică” a explicat Dr. Rai care este Profesor Emerit la Mahatma Gandhi Mission Medical College, Mumbay și de asemenea directorul Centrului Internațional Sahaja Yoga de Cercetare si Sănătate (International Sahaja Yoga Research and Health Center), Mumbay, India ce a fost fondat în 1996 de Dr. Shri Mataji Nirmala Devi. Dr. Rai a explicat de asemenea că Sahaja Yoga este oferită gratis. „Este imposibil de pus o valoare bănească pe o energie care ne aparține deja nouă”, a spus Dr. Rai. „Aceasta este o cunoaștere străveche și prin practicarea ei putem obține sănătatea fizică, mentală, socială și spirituală după cum sunt definite de Organizația Mondială de Sănătate (World Health Organization)” a concluzionat el.

Gazda din partea NIH, Ph. D. George Patrick, Directorul secției de Terapie Recreațională și de Reabilitare (Recreational and Rehabilitation Therapy), i-a mulțumit Dr. Rai pentru excelenta sa prezentare și a explicat de ce Sahaja Yoga, în afară de lupta cu problemele de sănătate de la stres până la bolile cardiovasculare, este importantă pentru cercetare. Numind Sahaja Yoga „medicină complementară”, Dr. Patrick a vorbit despre înțelegerea de către NIH a necesității continuării studiului legăturilor minte-corp în vindecare și despre introducerea de metode noi si eficace. „NIH crede în medicina energetică și medicinele complementare și vede puternicul rol al spiritualității în procesul de vindecare. Sahaja Yoga este bună pentru prevenirea bolilor și pentru o bună sănătate”, a spus el. „Câteodată vindecarea nu înseamnă un leac, ci înseamnă întregirea oamenilor. Sahaja Yoga ajută acest proces și noi suntem mulțumiți de ceea ce vedem”, a concluzionat el.

Alături de multe alte tendințe în medicina alternativă, cercetarea inedită aduce în fața comunității științifice o metodă revoluționară și într-adevăr holistică: Sahaja Yoga. Beneficiile ei au fost confirmate de multe studii pe cazuri clinice și experimente în Asia, Australia și Europa. Această abordare unică este disponibilă acum lumii medicale americane ca un răspuns viabil și verificabil în cazul unor maladii complexe cu care se confruntă medicina modernă.

Sahaja Yoga este o terapie cognitivă ca și o inovație în domeniul vindecării:
• Permite indivizilor să intervină asupra sistemului nervos central și asupra stărilor centrilor lor energetici (chakras) și a canalelor de energie.
• Dă acces la o formă subtilă de energie, Kundalini. Această energie poate fi accesată prin metode naturale și lipsite de efort pentru a echilibra și însănătoșii mintea, corpul și emoțiile.
• Ridică conștiința umană către o nouă dimensiune a conștiinței colective care permite individului să simtă starea energetică a unei alte persoane și să o ajute să o îmbunătățească.
Câteva cercetări au confirmat beneficiile Sahaja Yoga în:
• Îmbunătățirea sănătății fizice, mentale si emoționale
• Managementul stresului
• Rol pozitiv în prevenirea bolilor cardiovasculare
• Tratarea epilepsiei, hipertensiunii și a astmului bronhic

Prof. Dr. Umesh Rai, MBBS, MD, FIMSA, este un medic fiziolog eminent în India care a petrecut trei decade în câmpul învățământului medical și a câștigat multe distincții de la diverse instituții medicale din întreaga lume:
• Profesor emerit la Mahatma Gandhi Mission Medical College, Mumbay
• Profesor vizitator la Universitatea Oxford
• Middlesex Hospital Medical School. London
• Cardiovascular Department, Universitatea Leeds
• Institute of Brain Research, Zurich
• Membru WHO
• Membru al International Medical Science Academy
• Premiul Vladimir Vernidzky de la Russian Scientific Research Center of Traditional Natural Medicine

Dr. Rai a făcut cercetări despre metode de tratare holistică prin Sahaja Yoga în ultimii ani, și a ținut câteva conferințe pe această tema în întreaga lume.


Noua viziune asupra practicilor Yoga a devenit populară în multe țări dezvoltate sub numele de Sahaja Yoga sau „yoga spontană”.

Termenul vrea să sugereze faptul că antrenamentul poate avea loc oriunde (independent de supravegherea vreunui „guru”) și că oferă o relaxare rapidă.

Sahaja Yoga are un web-site în limba română, la adresa www.sahajayoga.ro, unde câteva înregistrări audio cu fondatoarea Sahaja Yoga, Shri Mataji Nirmala Devi, pot fi găsite.

Sursa: https://ziarulrealitatea.ro/aspectele-medicale-ale-meditatiei-sahaja-yoga-explicate-de-prof-dr-umesh-rain-trimis-de-florentina-tudose/

Similar Posts