Mari personalități – „O PERSONALITATE DE EXCEPŢIE”

HOROSCOPUL care a făcut obiectul TESTULUI DE ASTROLOGIE prezentat cititorilor în primul număr al revistei YOGA SPONTANĂ aparține, după cum s-a văzut, unei PERSONALITĂȚI DE EXCEPȚIE. Unii dintre dumneavoastră au ghicit, poate, despre cine este vorba, căci domnia sa nu este necunoscută marelui public din țara noastră.

Coperta acestui număr al revistei reproduce fotografia nativei, la vârsta de cincisprezece ani, precum și horoscopul. Invităm cititorii să compare datele biografice (după volumul lui P.T. Rajasekharan și R. Venkatesan: „Divine Knowledge through Vibrations”, Printworld Services, Singapore, 1992, pe care le prezentăm în continuare), cu analizele astro-caracterologice trimise de cititori și apărute în numerele 2 și 3 ale revistei. Limitarea spațiului ne-a obligat la o selecție severă, publicând numai trei dintre răspunsurile cele mai interesante.

Shri Mataji Nirmala Devi - fondatoarea Sahaja Yoga

NIRMALA SALVE, binecunoscută în întreaga lume ca SHRI MATAJI NIRMALA DEVI, s-a născut, într-o familie creștină, în anul 1923, în ziua echinocțiului de primăvară, 23 martie, exact la prânz. Orașul natal, Chindwara este situat în centrul Indiei.

Familia Salve descinde din istorica dinastie Shalivahan. O cronică a epocii (Bhavishyat Maha Purana, versetele 17-32) relatează că întemeietorul dinastiei (datând din anul 78 al erei creștine) l-a întâlnit în Kashmir pe Iisus Christos. Regele Shalivahan a fost ucis in bătălia de la Karar.

Tatăl nativei, Prasad Rao Krishnan Salve a fost cunoscut ca unul din apropiații lui Mahatma Gandhi, alături de care a luptat pentru independența Indiei. El a fost singurul creștin din Adunarea Constituantă a Uniunii Indiene în 1949. Renumit filolog, cunoștea 14 limbi și a tradus Coranul în hindi. Soția sa a fost prima femeie din India care a obținut diploma în studii matematice. Cu toate acestea, viața ei a fost consacrată exclusiv familiei, ocupându-se de creșterea și educarea celor unsprezece copii.

La nouă ani, NIRMALA (în sanscrită: imaculata, pura) și-a însoțit tatăl la ashramul Sabarmati al lui Mahatma Gandhi. Recunoscând calitățile spirituale deosebite ale copilei, marele om politic a invitat-o să-și petreacă acolo vacanțele școlare și să participe la meditațiile zilnice pe care le conducea personal, la ora 4 dimineața.

NIRMALA SALVE a urmat apoi studii medicale pentru a descoperi legăturile dintre spiritualitate, energia subtilă Kundalini și corpul anatomic. Au urmat ani dificili, de lipsuri materiale și de persecuții: tânăra luptătoare pentru Independență a fost închisă ca și alți partizani ai eliberării Indiei.

Căutătoare pasionată, în deceniile care au urmat a aprofundat domeniile filosofiei, psihologiei și biologiei.

În anul 1947, nativa s-a căsătorit cu Chandika Prasad Shrivastava care, după ce a fost director al Shipping Corporation of India între anii 1961-1974, a fost ales timp de patru legislaturi (până în 1989) Secretar General al United Nations International Maritime Organization, fiind obligat să locuiască împreună cu familia la Londra, unde își avea sediul acest organism al ONU.

Regina Elisabeta a Angliei i-a acordat în iulie 1990 titlul nobiliar de Sir (fiind singurul indian după Independență care a avut această distincție) și celebrul Ordin Sf. Mihai și Sf. Gheorghe, cu rangul de cavaler comandor (Knight Commander). Guvernul indian l-a decorat în 1972 cu Ordinul Lotusului (Padmabushan), iar alte guverne i-au acordat nu mai puțin de 30 alte distincții.

SHRI MATAJI a devenit mamă a două fiice, care s-au căsătorit în perioada anilor ’60 și i-au dăruit apoi patru nepoți.

Începând cu anul 1970, când a considerat că s-a achitat de obligațiile sale familiale, SHRI MATAJI a putut să se consacre dezvăluirii unei noi metode: SAHAJA YOGA (YOGA SPONTANĂ), rod al unei stăruitoare căutări pe parcursul multor decenii de studii, ce reprezintă o sinteză între esența clasicei Yoga și tezaurul spiritualității din alte epoci și diferite zone geografice. Fără a-și cruța forțele, neobosită călătoare pe cele cinci continente, SHRI MATAJI poartă mesajul său tuturor celor care îl așteaptă.

În prezent, SAHAJA YOGA este răspândită în 66 de țări ale lumii. Printre SAHAJA YOGHINI se numără zeci, sute de mii de persoane de la simpli țărani la diplomați de carieră și președinți ai unor mari companii, de la medici de prestigiu și academicieni, la artiști de talie internațională sau simpli meșteșugari artizani, căci SHRI MATAJI este și o ferventă susținătoare a artelor și artizanatului.

Aplicarea tratamentelor bazate pe SAHAJA YOGA în clinici din Delhi, Sydney, Londra, Moscova, St. Petersburg, Novosibirsk etc. au adus alinare multor suferinzi. În 1989 Ministerul Sănătății din fosta URSS a încheiat un protocol pentru aplicarea acestei metode, iar Conferința Medicală Internațională organizată de Academia Petrovskaia din St. Petersburg la 14-15 sept. 1994 a consemnat rezultatele pozitive obținute în domeniul medical prin YOGA SPONTANĂ.

Televiziunea italiană a desemnat-o „personalitatea anului 1986”. În 1989 SHRI MATAJI a fost decorată cu prestigioasa Medalie a Păcii a Națiunilor Unite. În 1990, ziarul „Pravda” a numit opera sa: „salvarea lumii”. În 1992, primarul din Cincinnati a proclamat 10 septembrie drept „ziua lui SHRI MATAJI NIRMALA DEVI”, iar în 1993, primarul din Philadelphia a proclamat „ziua lui SHRI MATAJI NIRMALA DEVI” la 15 octombrie.

Proclamații au fost date și de primarii orașelor Vancouver (la 26 sept.1994) și Los Angeles (la 29 sept.1994). Primul Ministru al Columbiei Britanice i-a adresat salutul său cu ocazia sosirii sale în Canada. Cu prilejul vizitei efectuate în China împreună cu soțul său, SHRI MATAJI a fost întâmpinată de Primul Ministru chinez și de alți înalți demnitari. Primarul din Brasilia a declarat-o membru de onoare al capitalei și i-a înmânat cheile orașului.

Ca o recunoaștere a contribuțiilor sale în domeniile medicinei, filosofiei, psihologiei și biologiei, SHRI MATAJI a fost aleasă membru de onoare al prestigioasei Academii de Științe și Arte din St. Petersburg, fondate de Petru cel Mare.

Similar Posts