Meditația Sahaja în programul IMUN al Centrului UNESCO pentru Pace

 La 27 mai 2010, Centrul UNESCO pentru Pace, promovând idealurile UNESCO, a intrat într-un Memorandum de ințelegere (MOU) cu Sahaja Meditation din SUA, pentru a promova întelegerea misiunii și idealurilor UNESCO și transpunerea lor în programe care să contribuie la formarea unei noi generații de ambasadori ai pacii.

 Primul dintre programele de colaborare planificate a fost recentul program de vară IMUN (International Model UN), care s-a desfășurat la Washington DC. Un program de vara anual cu o întindere de doua săptămâni, prin care tineri din întreaga lume sunt sponsorizați de către liderii comunităților lor, pentru a se asigura că liderii de mâine vor fi inarmați cu o cultură a păcii prin educație, știință, cultură, comunicare și meditație Sahaja.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

 

Câțiva sahaja yoghini s-au întâlnit cu tinerii sosiți din întreaga lume la Washington, pentru programul de vară IMUN. Meditația Sahaja a fost prezentată în două dimineți din cea de-a doua săptămână a programului. Ambele programe s-au desfășurat într-o atmosferă relaxată și au fost foarte bine primite de către cei 45-60 de participanți. Atât de bine primite, încât s-a solicitat includerea meditației Sahaja cu un statut de permanență în cadrul viitoarelor programe de vară IMUN.

 Fiecare dintre cele două sesiuni de meditație Sahaja a oferit participanților sosiți din China, Coreea, Franța, SUA, Columbia şi Brazilia, și având vârste între 12 și 20 ani, o prezentare de ansamblu, urmată de experimentul Realizării Sinelui, meditație și un dialog deschis asupra celor prezentate și experimentate. Mulți au putut percepe imediat starea de pace și calm interior.

Related Articles