Sahaja Yoga la Congresul Mondial de Medicină Integrată de la Colombo

Organizat de Institutul Internaţional de Medicină Alternativă şi The Open International University for Complementary Medicines (OIUCM), al 49-lea Congres Mondial de Medicină Integrată s-a desfăşurat în perioada 12-14 noiembrie 2010, la Colombo, Sri Lanka.

Obiectivul celor două instituţii asociate este de a realiza un mod de abordare holistic în îngrijirea sănătăţii, prin integrarea ştiinţelor medicale la nivel mondial, pentru a satisface nevoile publicului.

Peste 700 de delegaţi din peste 100 de ţări au participat la această conferinţă de prestigiu. OIUCM, profilată pe ştiinţele medicale naturale, tradiţionale şi complementare, a explorat importanţa acestora în îngrijirea sănătăţii, inclusiv a metodelor de vindecare confirmate de cercetare, precum şi vindecarea spirituală. Această organizaţie internaţională a fost formată în 1962, în concordanţă cu obiectivele politicii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Până în prezent, peste 165 de mii de studenţi din peste 120 de ţări au absolvit cursuri de medicină complementară. În ultimele decenii, OIUCM, în afiliere cu Institutul Internaţional Medicina Alternativa, a organizat training-uri, simpozioane şi congrese mondiale în peste 120 de ţări de pe cinci continente.

Prof Dr. Sandeep Rai, Director de Cercetare şi Dezvoltare al Centrului Internaţional Sahaja Yoga de Cercetare şi Sănătate din Mumbai, profesor şi şef al Departamentului postuniversitar de Medicină din cadrul Institutului MGM de Ştiinţe Medicale din Mumbai, India, a prezentat în prestigioasa Sală internaţională de Conferinţe Bandaranaike Memorial o comunicare ştiinţifică privind „Efectele Sahaja Yoga în reducerea stresului şi asupra bolilor legate de stres”.

Comunicarea sa a cuprins cercetări de pionierat asupra metodei Sahaja Yoga efectuate la Colegiul Medical Lady Hardinge din New Delhi, sub îndrumarea Prof. Umesh C. Rai, precum şi noi cercetări efectuate la Centrul Internaţional Sahaja Yoga de Cercetare şi Sănătate din Mumbai, în ultimii 5 ani.

Prezentarea a fost urmată de o proiecţie de diapozitive, menită să expună pe scurt contribuţia adusă de doamna Shri Mataji Nirmala Devi - fondatoarea Sahaja Yoga - ştiinţei medicale şi păcii mondiale, şi pentru care este privită drept cea mai importantă personalitate ştiinţifică şi spirituală mondială a timpurilor prezente.

După prezentare, Prof Sandeep Rai a iniţiat o sesiune de Realizare a Sinelui, la care sute de doctori din audienţă au efectuat experimentul activării spontane a energiei Kundalini.

A doua zi, Dr. Sandeep Rai şi Dr Madhur Rai, medic principal şi CEO al Centrului Internaţional Sahaja Yoga de Cercetare şi Sănătate din Mumbai, au condus un workshop special. Acesta a debutat cu o introducere în Sahaja Yoga a Prof Dr. Sandeep Rai. Au fost prezentate personalitatea doamnei Shri Mataji Nirmala Devi, munca şi realizările sale extraordinare de trezire spirituală a întregii umanităţi, vreme de mai bine de 40 de ani, titlurile academice, premiile şi distincţiile conferite de mai multe organizaţii internaţionale sau de către demnitari - preşedinţi, prim-miniştri şi guvernatori - din întreaga lume.

Dr. Madhur Rai s-a referit apoi la sistemul subtil, energia Kundalini, chakre şi calităţile lor, în faţa unei audienţe internaţionale deosebit de interesate, care a dorit să reia experimentul de Realizare a Sinelui condus de Dr. Madhur Rai în încheierea workshopului.

La întâlnirea de la Colombo, secretarul general şi preşedintele conferinţei OIUCM, profund impresionat de filozofia şi metoda Sahaja Yoga, l-a invitat pe Prof. Dr. Sandeep Rai să se alăture altor distinşi profesori la prestigioasa Open International University for Complementary Medicines din Colombo. Dr. Rai a fost invitat special pentru a îndruma studenţii doctoranzi. OIUCM s-a arătat de asemenea interesată de lansarea unei colaborări în domeniul cercetării cu Centrul Internaţional Sahaja Yoga de Cercetare şi Sănătate din Mumbai.

Related Articles